Coaching

Wandel coaching is méér dan alleen lopen en praten! De natuur geeft veel aanknopingspunten en weerspiegelt wat in ons leeft.
Ik loop met je mee, tijdens jouw proces, luisterend met hier en daar een vraag, opmerking, of met praktische informatie zoals een NLP oefening. Je zult verbaast zijn hoe snel dit werkt!
Neuro Linguïstisch Programmeren is de studie naar onze bewuste en onbewuste binnenwereld en naar ons gedrag. NLP gaat over ‘hoe’ we de dingen doen die we doen. Hoe reageren wij met onze communicatie en ons gedrag op dat wat wij waarnemen.
Bij een wandel coaching verlaten we de beslotenheid van mijn praktijk kamer en trekken de natuur in. Op nog geen 2 min. lopen van mijn woonadres ligt een uitgestrekt bos.

Zit je gevangen in een wirwar van gedachten en gevoelens? Pieker je veel? Ontbreekt het aan energie en motivatie? Is je toekomstbeeld beangstigend en onduidelijk?

Lopen zet je in beweging, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. In de natuur zijn nodigt als vanzelf uit tot loslaten, acceptatie of juist tot verbinding maken met jezelf en wat je wilt bereiken om tot beter inzicht te komen met betrekking tot keuzes in je leven. Wandelen geeft rust in je hoofd. Er komt ruimte en het is gemakkelijker om te luisteren naar die eigen innerlijke stem.
Al lopend gaan we met elkaar in gesprek. Tijdens het samen lopen, kijken we samen naar jouw problemen waarvoor jij oplossingen zoekt,  het kan prettig zijn om te praten met iemand die naast je loopt in plaats van iemand die tegenover je zit. Zelfs een stilte in een gesprek voelt niet ongemakkelijk als je wandelt.

Coaching gesprekken

De coaching gesprekken zijn gebaseerd op een NLP (Neuro linguïstisch programmeren)veranderproces in de vorm van een “reis”.

Je begint bij de voor jou bekende omgeving (je huidige toestand) die weliswaar vertrouwd is, maar waarin je je niet voelt zoals je je zou willen voelen en waarin je je niet gedraagt zoals je je zou willen gedragen. Vervolgens bepaal je wie je wilt zijn (je doel toestand). Tijdens de coaching gesprekken onderzoek je wat jou belemmert om dat ook daadwerkelijk te zijn. Deze belemmeringen los je op met behulp van NLP verandertechnieken

Een wandel coach moment duurt vaak rond de 1,5 uur, als je wilt sluiten we het gesprek af met een kop koffie of thee in mijn praktijk.
De combinatie die ik je kan bieden, van NLP technieken , wandelen en massages hoop ik je snel weer op jouw juiste pad te kunnen brengen.

“Stap zo nu en dan uit je comfort-zone. Alleen dan kun je echt nieuwe dingen ervaren en groeien”