Tarot

 

De herkomst van de tarotkaarten ligt eigenlijk in het duister en is even raadselachtig als de beelden zelf. De beelden op de 22 kaarten van de grote Arcana bevatten allerlei symbolische verwijzingen naar oude religies en spirituele gebruiken.

Wat in ieder geval zeker is, is dat het tarot (of tarock) kaartspel in de 13e eeuw voor het eerst opduikt in Europese documenten. De oudst bekende Tarotkaarten stammen uit de15e eeuw.

De tarot was in de late middeleeuwen erg populair bij de gewone mensen. Niet alleen om er de toekomst mee te voorspellen, maar vooral als een gewoon kaartspel. De paus vond dat toekomst voorspellen maar niets. Hij verbood het ‘prentenboek van de duivel’, maar dat kwam de populariteit van de tarot uiteindelijk alleen maar ten goede. En door de uitvinding van de boekdrukkunst aan het eind van de Middeleeuwen is ondanks de banvloek toch een schat aan informatie bewaard gebleven.

Tarot Consult

Wanneer je bij mij thuis komt voor een consult is het mogelijk om gelijk aan de slag te gaan met vragen over bepaalde levenssituaties of een thema waar u op dit moment mee bezig bent.

De ervaring leert ons dat we eigenlijk van te voren niet speciaal een vraag hoeven te stellen. Want eigenlijk bent u al zó met iets of iemand bezig, dat dit vanzelf door de kaarten wordt opgepakt.

Neem gerust contact op, onder het genot van koffie of thee en wat lekkers, gaan we samen kijken naar wat er allemaal mogelijk is voor je!